Website maken met leden login

Website maken met leden login

Een website maken met leden login is vaak een uitdaging en eigenlijk vooral besteed aan professionals. Er zijn namelijk veel zaken om rekening mee te houden bij het maken van een website met leden login.

Deel dit artikel:

Zelf een website maken met leden login of uitbesteden?

Waarschijnlijk ben je op dit artikel uitgekomen omdat je op zoek bent naar een manier om een leden login toe te voegen aan je website. Bijvoorbeeld voor de website voor je vereniging of wellicht heb je andere doelgroepen die ergens moeten kunnen inloggen. Er zijn hier legio mogelijkheden voor in combinatie met bestaande 'Content Management Systemen' zoals Wordpress. Met dergelijke systemen kun je middels diverse plugins een website met leden login in elkaar zetten.

Enkele plugins:

Hou er wel rekening mee dat dit vaak resulteert in een 'spaghetti' van plugins. Ook loop je het risico dat bepaalde plugins na verloop van tijd niet meer worden ondersteund en dat je nooit exact krijgt wat je wilt. Je bent tenslotte beperkt tot de mogelijkheden van de plugins, die op hun beurt weer gemaakt zijn voor een breed publiek.  Daarnaast zijn veel systemen gewoonweg niet gemaakt voor een leden login functionaliteit. Wordpress is bijvoorbeeld ooit gemaakt om blog- of nieuwsartikelen te schrijven. Vandaag de dag wordt het echter gebruikt voor vrijwel alle toepassingen. Het kan vaak, maar je loopt snel tegen uitdagingen aan, waardoor je beland in een aaneenkoppeling van plugins. 

De voordelen van zelf een website met leden login maken zijn uiteraard de flexibiliteit. Je kunt exact zelf bepalen wanneer je een bepaalde functionaliteit integreert, mits deze als plugin beschikbaar is.

Vraag je dus af of het zelf maken van een website met leden login wel voor jou besteed is? Uiteraard zal deze afweging afhangen van veel zaken; vind je het leuk om zelf ermee te stoeien? Heb je een specifieke interesse in de techniek? Of wil je low-budget iets in elkaar zetten? Dan is het zelf maken van een website met leden login een leuke uitdaging! In alle andere gevallen zijn er goede alternatieven door professionele partijen.

Alternatieven voor leden login

Het uitbesteden van een website met leden login is een veiligere keuze indien je een stabiele omgeving wilt opzetten. De volgende vraag is uiteraard wat je dan precies wilt en zoekt. 

Er zijn genoeg webbureau's die een dergelijke website met leden login kunnen ontwerpen en bouwen. Bij een goede partij wordt er naast techniek ook nagedacht over strategie en integratie. Er komt namelijk best wel wat kijken bij het starten van een community. 

Prijstechnisch kan het laten ontwikkelen van een website met eigen ledenplatform wel duur worden. Vooral wanneer het wiel opnieuw uitgevonden dient te worden. Maak daarom eens de afweging om het 'leden' gedeelte los te koppelen van de website. Dan is de website vooral gericht op het externe publiek en bied je vanuit de website een login mogelijkheid naar een extern bestaand platform, gericht op leden functionaliteiten. Dan kun je prijstechnisch een heel goede website laten maken en maak je gebruikt van bestaande leden login functionaliteiten. Het wiel hoeft dan niet opnieuw uitgevonden te worden. 

Brightle community met website

Met Brightle bieden wij een bewezen leden login voor je website. Wij noemen dit een 'community' omdat wij geloven dat het bij elkaar brengen van leden de belangrijkste taak is. Dit platform draait semi-los van de website. In de basis stuur je leden met een loginknop naar ons platform, máár we kunnen onderdelen uit de community wel met de website koppelen zodat deze ook voor het externe publiek bereikbaar zijn. 

Omdat Brightle is ontstaan vanuit het webbureau BrandBeat, zijn wij heel goed in het ontwerpen en ontwikkelen van een website met ons Brightle community platform. Wij maken voor jou een gedegen website met leden login waar elk lid, externe en andere stakeholders hun weg kan vinden. Dit doen wij door een zeer strategische aanpak, van ontwerp tot technische ontwikkeling.

Dus, wat ga jij doen? Puzzelen met plugins? Of laat je het over aan de professionals? 😊

Foto door Artem Podrez via Pexels

Deel dit artikel:

Start een Brightle community

Ontdek wat een Brightle community voor jouw vereniging kan betekenen?