Verhoog je ledenwerving met de juiste onboarding strategie

Verhoog je ledenwerving met de juiste onboarding strategie

Een goede onboarding strategie wordt steeds belangrijker als het aankomt op het onderhouden, behouden en laten groeien van online communities. Met name de corona crisis heeft een grote impact gehad waardoor ledenwerving en online onboarding steeds belangrijker en relevanter wordt. Online werven heeft natuurlijk voor- en nadelen. Een van de grootste nadelen van online onboarding is vaak dat de verbinding met elkaar mist, echter betekent dit niet dat er geen stappen gezet kunnen worden om deze online werving zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

Deel dit artikel:

Met online onboarding direct alle informatie beschikbaar

Meestal als je net bij een nieuwe organisatie of vereniging terecht komt wordt je overladen met zowel nieuwe indrukken als ook een hoop nieuwe informatie. Door middel van een prettig online onboarding process zorg je ervoor dat jouw nieuwe leden direct alle informatie bevatten. Met de juiste insteek van zorg je ervoor dat jouw leden direct de informatie vinden waar ze nood aan hebben en direct in contact kunnen komen met de rest van de leden. Hierdoor ontstaat er een snelle instroom waardoor jouw leden snel op de hoogte zijn en nog belangrijker zich snel onderdeel voelen van een geheel. Dit zorgt voor een community met een hogere betrokkenheid. 

Met de juiste onboarding weten je leden waar ze moeten zijn

Om de onboarding zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen is het erg belangrijk dat alles wat jouw leden nodig hebben op één plek te vinden is. Denk hierbij aan bestanden, meetings, een gezamenlijke agenda en natuurlijk de mogelijkheid om in contact te komen met de rest van de leden. Door zo min mogelijk verschillende online omgevingen te gebruiken, zorg je er voor dat het onboardingproces toegankelijker is en dat je nieuwe leden tevreden zijn.

De juiste ledenwerving maakt het verschil

Binnen het onboarding process zul je moeten blijven communiceren met je nieuwe leden. Deze communicatie begint al bij de eerste stappen die leden maken op de website. Welke informatie krijgen ze te zien? Is er een call-to-action die ze aanspoort om zich aan te melden? En wanneer ze de stap maken, is er dan nagedacht over de weg die jouw potentiële nieuwe leden afleggen tijdens hun registratie? Wat je wilt voorkomen is ergernis of een systeem dat lastig te navigeren is. Deze ergernissen zijn te beperken door het opzetten van de juiste user-flow tijdens de registratie. Is er informatie die erg belangrijk is dat je van jouw nieuwe leden moeten weten? Hoe kun je alle informatie ontvangen maar toch het registreren zo vlekkeloos en makkelijk mogelijk maken? Dit zijn vragen waar je als vereniging bij stil moet staan aangezien de juiste ledenwerving van groot belang is om de groei te zien die jij voor ogen hebt voor jouw vereniging. 

Online onboarding belangrijker dan je denkt

Het is zelfs zo belangrijk dat uit onderzoek is gebleken dat de juiste onboarding ervoor kan zorgen dat jouw leden retentie met maar liefst 82% kan stijgen. Waarvan 70% van deze leden hun plek als zeer positief ervaren als ze een prettige onboarding ervaring hebben gekregen. De uitblinkers in onboarding focussen daarom ook op de mensen en niet op al het papierwerk dat geregeld moet worden. Deze cijfers zijn gebaseerd op het onboarden van nieuwe werknemers en collega's hier zit natuurlijk een verschil in met het werven van leden echter toont het de kracht die de juiste onboarding heeft op mensen en welke successen hiermee gemaakt worden. Met Brightle aan je zei sta jij sterk en zorg jij ervoor dat jouw onboarding precies aansluit op de wensen van jouw organisatie.

Digitale onboarding met Brightle

Brightle is geen onboarding tool het is veel meer dan dat! Wel denken we graag goed na over hoe het onboarding proces zo optimaal mogelijk ingericht kan worden, met als doel dat jij ervoor kan zorgen dat jouw nieuwe leden niet alleen op een goede manier lid worden maar ook op de correcte manier hun weg weten te vinden, zelfs wanneer ze online zich aanmelden. Bij Brightle gaan wij samen met jouw vereniging aan de slag om te zorgen dat jouw online omgeving is ingesteld op de wensen van zowel jouw bestaande als ook potentiële nieuwe leden. Dit doen wij zowel door het aanbieden van verschillende modules die jouw community verrijken alsook de strategische kant aan te pakken. Maatwerk gaan wij niet uit te weg waardoor jouw vereniging de onboarding en ledenwerving krijgt die het verdient.

Deel dit artikel:

Start een Brightle community

Ontdek wat een Brightle community voor jouw vereniging kan betekenen?