Een Facebookpagina maken voor je vereniging

Een Facebookpagina maken voor je vereniging

In jouw zoektocht om je vereniging te laten groeien en meer bekendheid te genereren denk je er vast wel eens aan om een gezamenlijke facebookpagina te maken. Een super leuk idee om een plaats te creëren waar je community leden samen kunnen komen en belangrijkste informatie met elkaar kunnen delen

Deel dit artikel:

Een Facebookpagina maken voor je vereniging

In jouw zoektocht om je vereniging te laten groeien en meer bekendheid te genereren denk je er vast wel eens aan om een gezamenlijke facebookpagina te maken. Een super leuk idee om een plaats te creëren waar je community leden samen kunnen komen en belangrijkste informatie met elkaar kunnen delen. 

Is een Facebookpagina voor je vereniging wel de juiste weg om in te slaan?

Facebook is erg toegankelijk en bijna iedereen heeft wel een account. Een Facebookpagina voor je vereniging is zo gemaakt en je kan iedereen in je eigen omgeving direct een uitnodiging sturen. Binnen een paar uur kan iedereen bijna alles delen op de Facebookpagina van je vereniging. Er zijn een aantal zaken waar je als vereniging tegenaan kunt lopen. De vraagstelling of een Facebookpagina het juiste platform is voor je vereniging hangt geheel af van de wensen die je als vereniging hebt. Is het versturen van berichten, foto's en video's voldoende, dan is een Facebookpagina voor je vereniging best prima. Wil je echter graag bestanden delen en hier meer controle over hebben over wie deze bestanden mogen zien door middel van het gebruik van rechten, of wil je een gezamenlijke kalender bijhouden dan loop je met Facebook al gauw tegen bepaalde tekortkomingen aan. Hou er ook rekening mee dat er een grote groep mensen is die principieel geen Facebook account willen. Ook ben je volledig afhankelijk van wat Facebook doet en bepaald en dat is vervolgens weer afhankelijk van Facebook zijn belangen, wat voornamelijk geld is. Zo zou Facebook kunnen besluiten te gaan adverteren in jou community. De vraag is dus of je zoiets wel wilt op de Facebookpagina voor je vereniging. 

In plaats van een Facebookpagina voor je vereniging een Bright(le) community. 

Brightle staat voor community en samenwerking. Waar Facebook met jouw Facebookpagina voor je vereniging gericht is op gebruikers en advertenties, zorgen wij ervoor dat jouw community alle tools heeft die het nodig heeft om in contact te blijven met elkaar. Dit doen wij door het beschikbaar stellen van een aantal modules waardoor jij jouw online platform precies kan instellen naar de wensen van jouw vereniging. Dit alles is gekoppeld met een tijdlijn zodat jouw community leden precies de informatie zien die voor hun bedoeld is!

Het voordeel van een Brightle community is dat je niet afhankelijk bent van Facebook. Je kunt zelf volledig de content in je community bepalen, bent zeker van de privacy van je gebruikers en kunt middels modules exact dat bieden waar je gebruikers behoefte aan hebben. Een Facebookpagina voor je vereniging kan dus een oplossing zijn, maar er hangen toch wel wat haken en ogen aan. En daarom bestaan oplossingen zoals Brightle. 

Maatwerk

Bij Brightle begrijpen we dat elke community anders is waardoor de vraagstukken aardig van elkaar kunnen verschillen. Wij schrikken niet van een uitdaging en gaan daarom graag met jou aan de slag om jouw online community precies in te stellen op de wensen en behoeftes van jouw community leden! Interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en dan gaan wij dit regelen!

Deel dit artikel:

Start een Brightle community

Ontdek wat een Brightle community voor jouw vereniging kan betekenen?