Een online ledenportaal starten?

Een online ledenportaal starten?

Als vereniging wil je jouw leden verbonden houden, vooral in dit groeiend digitale tijdperk. Echter kan een ledenportaal opzetten best ingewikkeld zijn, Hiervoor is de juiste expertise voor nodig is. Bij Brightle nemen wij graag deze zorgen uit handen! Met Brightle aan je zijde zorg je ervoor dat jouw ledenportaal precies aansluit op de wensen van jouw leden. In deze blog leggen wij je graag uit hoe je een ledenportaal start!

Deel dit artikel:

Een online ledenportaal starten?

Als vereniging wil je jouw leden verbonden houden, vooral in dit groeiend digitale tijdperk. Echter kan een ledenportaal opzetten best ingewikkeld zijn, Hiervoor is de juiste expertise voor nodig is. Bij Brightle nemen wij graag deze zorgen uit handen! Met Brightle aan je zijde zorg je ervoor dat jouw ledenportaal precies aansluit op de wensen van jouw leden. In deze blog leggen wij je graag uit hoe je een ledenportaal start!

Wat is nodig bij het starten van een ledenportaal?

Het starten van een ledenportaal doe je niet zomaar, er zijn daarom een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Allereerst welke techniek ga je gebruiken? Hier zijn meerdere opties voor waaronder Facebook of Wordpress die ieder weer hun eigen limieten hebben. Wanneer de techniek gekozen is dan begint het echte werk pas aangezien het ledenportaal moet aansluiten bij de wensen van jouw leden. Hier kun je een aantal strategische tools voor inzetten om de wensen van je leden beter te begrijpen en om te weten welke beveiliging en protocollen gewenst zijn voor de juiste communitymanagement. Bij Brightle weten we dat dit al snel ingewikkeld en lastig in te zien is daarom hebben wij software ontwikkeld met een menselijke touch. Samen met jou gaan wij op zoek naar de mogelijkheden die een ledenportaal jouw vereniging te bieden heeft!

Wat maakt een Brightle ledenportaal uniek?

Als vereniging, instelling of community wil je graag je mensen betrokken houden. Je wilt dat ze zich onderdeel voelen en dat ze zelf ook actief kunnen meedelen met de rest van de leden. 

Een ledenportaal met een unieke twist

Om te zorgen dat elke gebruiker precies de informatie ziet die voor hen bestemd is werkt Brightle met een tijdlijn zoals die die wellicht gewend bent van websites zoals LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter. Op deze tijdlijn komt belangrijke informatie te staat die gericht is aan het betreffende lid. Verder kunnen leden via de tijdlijn in contact blijven met andere leden en op de hoogte blijven van alle informatie. Deze informatie is te vinden in 'kanalen'. Deze kanalen categoriseren alle berichten waarbij jouw leden ervoor kiezen om kanalen te volgen die voor hen relevant zijn. Door het instellen van een melding die elk uur, dagelijks of wekelijks verschijnt, zorgt Brightle ervoor dat jouw leden altijd op de hoogte zijn van de juiste informatie. De kanalen die beschikbaar worden gesteld zijn geheel zelf te bepalen.

Beveiligde informatie op jouw ledenportaal

Bij Brightle weten we als geen ander dat beveiliging erg belangrijk is op het web. Jouw leden hebben toegang nodig tot informatie, bestanden, protocollen, geluidsfragmenten en video's die belangrijk zijn voor hen. Bij Brightle ben je niet alleen verzekerd dat jouw ledenportaal een SSL-beveiligingscertificaat krijgt. Maar wij zorgen er ook voor dat jouw ledenportaal Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)-proof is. Dit wilt zeggen dat Brightle is ontworpen rondom de zogenaamde 'privacy-by-default' principes en dus alleen informatie van zijn gebruikers vraagt die volgens de wet toegankelijk mogen zijn. Verder werken wij exclusief met hosting partijen die ISO-certified zijn. Dit is een hoop jargon, maar het belangrijkste hieruit is dat privacy centraal staat. Niet alleen op de achtergrond, maar ook tijdens de gebruikerservaring. Door de Brightle omgeving juist in te stellen zorg jij ervoor dat leden toegang krijgt tot de informatie die ze mogen zien. Ook hier denkt Brightle graag met jou mee om jouw leden in kaart te brengen om te zorgen dat iedereen de juiste informatie tot zich krijgt.

Een ledenportaal met een persoonlijke kant

Aangezien wij weten dat jouw leden het hart van jouw community of vereniging zijn, zorgen wij ervoor dat jouw ledenportaal niet alleen zinvol is maar ook leuk en uitdagend om te gebruiken. Door middel van een aantal modules kun je jouw ledenportaal verrijken met extra interactie. Denk bijvoorbeeld aan challenges, waardoor je de interactie van jouw gebruikers kan belonen met punten. Is er een belangrijk evenement waar je jouw leden van op de hoogte wilt stellen dan kun je een gezamenlijke agenda aanmaken waar jouw leden zich op kunnen inschrijven. Wil je de omgeving nog persoonlijker maken en jouw leden precies op de hoogte brengen van alle informatie, dan kun je een hele video cursusreeks opnemen die je kan opdelen in meerdere hoofdstukken. 

Met Brightle staat jouw ledenportaal als een huis

Zoals we hebben besproken geloven wij erg in de persoonlijke kant van onze software. Daarom biedt Brightle een aantal pakketten aan die bepalen hoe persoonlijk en eigen jouw ledenportaal wordt. Samen staan wij sterk en met Brightle aan jouw kant zorgen wij dat jouw ledenportaal niet alleen persoonlijk bij jou past, maar ook precies inspeelt op de wensen van jouw leden.

Foto door fauxels

Deel dit artikel:

Start een Brightle community

Ontdek wat een Brightle community voor jouw vereniging kan betekenen?